Verdiep je meditatie met geuren en stenen

Amethist steen

Meditatie tips van Hanneke Peeters, Ayurvedisch therapeut en eigenaar van Rock Your World

Hanneke Peeters in Urban Goddess Hanneke draagt Urban Goddess Ahimsa yoga crop top in Volcanic Glass en onze Shaktified yoga legging in Volcanic Glass.

Waarschijnlijk ben je al bekend met de voordelen van mediteren en creëer je zelf dagelijks of wekelijks een moment waarin je meer ruimte in je hoofd maakt door bewust stil te zijn.

Essentiele olie en kristallen zijn krachtige tools waardoor de positieve effecten van je meditatie practice nog groter worden. Geur verbetert je stemming direct, omdat het op een heel subtiel niveau je onderbewuste aanspreekt en de frequentie een alles-is-goed-gevoel aan je brein geeft. Directe ontspanning dus.

Door kristallen te integreren verbindt je jezelf met een specifieke intentie en/of kom je in een diepere staat van mediteren.

Hanneke deelt hieronder haar favoriete verdiep-je meditatie geuren en stenen.

1. Amethist

Deze kwarts stimuleert het derde oog en je kruinchakra. Deze kalmerende steen hoort bij het lucht element en helpt je o.a. connectie te maken met je intuïtie. Wil je jezelf beter leren kennen? Dan is dit jouw steen! Zelf gebruik ik amethist in een liggende meditatie en leg dan een klein stukje steen op mijn derde oog (de plek tussen je wenkbrauwen). Om nog beter toegang te krijgen tot mijn intuïtie, gebruik ik de Be Calm Aura Spray. Deze bevat o.a. essentiële olie van Palo Santo.

Amethist meditatie

 

2. Essentiële olie van mandarijn

Ben je een beetje somber en heb je behoefte aan vrolijkheid? In de Be Happy Aura Spray zit o.a. essentiële olie van mandarijn, deze maakt vrolijk, geeft een geluksgevoel en helpt je in de meditatie om contact te maken met je innerlijke kind.

3. Bergkristal

Deze steen maakt helder en brengt focus. Je kunt ‘m tijdens de meditatie gebruiken als je duidelijkheid wilt over een bepaalde kwestie. Neem een stuk bergkristal in iedere hand en visualiseer de eigenschappen van deze kwarts. Blijf goed focussen op je ademhaling en visualiseer dat er, via de kristallen in je hand, wit licht je lichaam binnenkomt. Breng dit witte licht door je armen, door je schouders en je nek naar je kruinchakra, vanuit je kruinchakra door de rest van je lichaam en vervolgens weer terug naar je handen. Doe dit een aantal keer, open dan langzaam je ogen en kijk welk woord er als eerste bij je op komt. Wat betekent dit woord voor jou en/of voor jouw vraag?

Voel het effect, waar je ook bent

Rock Your World

Hoe meer je gebruik maakt van essentiële olie en kristallen tijdens je meditatie, hoe meer je zult merken dat je brein automatisch mee gaat in deze staat van zijn. En hoe meer je dus open komt te staan voor de positieve effecten! Drukke dag voor de boeg en weinig tijd om te zitten voor je meditatie? Neem dan een klein steentje of een klein flesje aura spray mee en gebruik deze gedurende de dag. Je kunt b.v. een steentje in je zak houden en ‘m even vast houden als je voelt dat je stress hebt of je sprayt een beetje van de essentiële olie blend om je heen als je op het toilet zit!

Als je interesse hebt om Rock Your World producten te ervaren, dan hebben wij iets leuks voor je. Hanneke geeft je 20% korting op een aankoop op www.rockyourworld.nl met kortingscode: Urbangoddessrocks *

*geldig tot 01-07-2018

Tekst & Foto’s : Hanneke Peeters  / Rock Your World