4 redenen om te investeren in duurzame yoga kleding van hoge kwaliteit

4 redenen om te investeren in duurzame yoga kleding
Waarom zou je investeren in duurzame yoga kleding van hoge kwaliteit? Wij geloven dat het niet alleen essentieel is voor je practice, maar ook voor het milieu. De yogafilosofie leert ons: yoga practice betekent leven met respect voor alles dat leeft. Dus als merk is het onze missie om rekening te houden met de impact van onze keuzes op de planeet en op onze werknemers.
En natuurlijk willen we ook een positieve bijdrage geven voor jouw practice. Als je yoga beoefent, wil je je comfortabel en op je gemak voelen. Het gebruik van duurzame yogakleding, gemaakt van hoogwaardige materialen, zal je fysieke en spirituele ervaring verbeteren. Hier zijn vier redenen waarom investeren in duurzame yogakleding van kwaliteit the way to go is:

1. Investeren in duurzame yoga kleding heeft voordelen voor je gezondheid

Bij yoga wil je support en comfort, om vrij en flexibel te bewegen. Dit betekent ook dat je het beste kunt kiezen voor ademende, natuurlijke stoffen! Synthetische vezels zoals polyester kunnen warmte en vocht tegen je huid houden en de groei van schadelijke bacteriën en schimmels die huidinfecties kunnen veroorzaken bevorderen. Stoffen als biologisch katoen en bamboe daarentegen, zijn meer ademend (bamboe heeft zelfs antibacteriële eigenschappen!) en laten zuurstof door. Hello zachte, comfy practice!
Bovendien zijn al onze stoffen GOTS- of OCS-gecertificeerd biologisch. Dat betekent: geen pesticiden in het groeiproces van het katoen én alleen natuurlijke of bewezen onschadelijke kleurstoffen. Zo heb je een product dat clean is voor de huid! Door daarnaast je kleding te wassen met een natuurlijk wasmiddel is er bijna geen risico op huidirritatie door chemische stoffen.

2. Waarom duurzame yogakleding beter is voor de aarde

Het is nu wel duidelijk, dat kiezen voor natuurlijke vezels is beter voor jou persoonlijk. Maar je kunt je voorstellen dat het een veel grotere invloed heeft! De mode-industrie heeft een verwoestende invloed op het milieu en draagt bij aan vervuiling, afval en de uitputting van bronnen. Een voordeel van duurzame yogakleding van milieuvriendelijke materialen is dat het sneller afbreekt, waardoor er minder afval op stortplaatsen terechtkomt. Polyester kan er honderden jaren over doen om af te breken, wat een blijvende impact heeft op het milieu. Bovendien leidt het wassen van synthetische kleding ertoe dat er microplastic in de oceaan komt, wat enorme schade toedoet aan onze oceanen. Need we say more?

3. De samenleving steunen met ethische productie

Duurzame kleding betekent meestal ook dat je merken steunt die ethisch produceren. Concreet betekent dit dat ze proberen te zorgen voor eerlijke en veilige arbeidsomstandigheden, inclusief eerlijke lonen en werknemersrechten. Dit tegengeluid is belangrijk, want de mode-industrie staat bekend om bar slechte arbeidsomstandigheden en in sommige gevallen zelfs kinderarbeid.
En het zijn niet alleen fabrieksmedewerkers die lijden onder de praktijken van grote modebedrijven. Fabrieken dumpen vaak schadelijke stoffen, zoals textielverf, in de natuur. Dit heeft zware gevolgen voor de biodiversiteit én de gezondheid van mensen in de buurt van fabrieken. Het kiezen van merken die dit soort praktijken tegen proberen te gaan door samen te werken met goede, eerlijke fabrieken, heeft dus een positief effect op zowel de planeet als de samenleving.

4. Investeren in duurzame yoga kleding voor jezelf

Yogakleding gaat niet alleen over er stijlvol uitzien tijdens je practice, maar ook over comfort en support. Yogakleding van hoge kwaliteit verbetert je practice doordat het flexibiliteit faciliteert én met stevige, ademende stoffen lang fris en mooi blijft. Goedkope yogakleding van lage kwaliteit kan gemakkelijk uit elkaar vallen of oncomfortabel aanvoelen, wat leidt tot frustratie en afleiding. Door te investeren in duurzame yoga kleding van betrouwbare merken kun je met gemak bewegen, zonder je zorgen te maken over je kleding. Bij Urban Goddess geven we prioriteit yogi’s comfort, bijvoorbeeld door geen labels te gebruiken, maar wel éxtra zachte stoffen.

Fashion Revolution

Waarom delen we dit nu? Het is bijna tijd voor de Fashion Revolution Week. Dit jaarlijkse event vindt plaats van 22-29 april en het doel is om wereldwijd meer bewustzijn te creëren over de mode-industrie en haar doel om het milieu te behouden en te herstellen. Bovendien streven zij naar een mode-industrie die meer waarde hecht aan mensen, dan aan groei en winst. Ten slotte moedigen ze merken aan om transparanter te zijn over hun productie- en toeleveringsketens, bijvoorbeeld met de hashtag #whomademyclothes. De hashtag spoort aan om vragen te stellen, om kledingmerken verantwoordelijk te houden voor hun keuzes.
Vergeet niet: elke keuze die we maken, heeft een impact. Let’s choose wisely, en laten we onze yoga practice met intentie en doel beoefenen, zowel op de mat als daarbuiten.
Je kunt je duurzame en kwalitatieve yogakleding hier shoppen.