Natuurlijk wasmiddel voor jouw huid en yoga kleding

Natuurlijk wasmiddel voor jouw huid en yoga kleding

Zorg goed voor je huid én yoga kleding met natuurlijk wasmiddel

Je hebt je nieuwe yoga-outfit gescoord bij Urban Goddess: die wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Een belangrijke factor hierbij is of je natuurlijk wasmiddel gebruikt. We kunnen je alvast vertellen: dat heeft een positieve invloed op jouw huid én yoga kleding! Hoe was en verzorg jij je nieuwe yoga kleding? Wat weet jij eigenlijk over de wasmiddelen die je gebruikt? Heb je weleens op de ingrediëntenlijst gekeken? Kleding draag je de hele dag op je huid en wasmiddel zit daarin, het kan dus niet alleen invloed hebben op je kleding, maar ook op je huid. 

 

Allergieën en onverklaarbare irritatie

Het kan zijn dat je een onverklaarbare irritatie hebt of soms last hebt van eczeem. Dit is iets dat zich kan voordoen door jouw wasmiddel, heb je daar weleens over nagedacht? 

De meest voorkomende irritatie uit zich in onverklaarbare rode, jeukende uitslag die vrijwel meteen opkomt nadat je huid met de stof in contact komt. 

Je kunt ook contactdermatitis door wasmiddel krijgen, dit zorgt voor ongeveer dezelfde symptomen maar het kan langer duren voordat dit tot uiting komt. In dit geval treed een reactie pas op nadat de huid meerdere malen in contact is geweest met de irriterende stof. 

 

Welke ingrediënten kunnen hiervoor zorgen? 

Parfum: Een welbekend, en vooral ook geliefd ingrediënt in wasmiddel is parfum. Wat veel mensen niet weten is dat ze allergisch zijn voor synthetische parfums in allerlei producten, van wasmiddel tot huidverzorging. 

Optisch witmiddel: Dit zorgt ervoor dat je was extra wit wordt, maar onderzoek wijst uit dat deze stof mogelijk irriterend is voor ons. Het is in ieder geval giftig voor vissen, wat we natuurlijk ook graag willen vermijden. Ook zitten er soms quaternaire ammonium verbindingen in standaard wasmiddel. Dit klinkt al niet heel lekker, en blijkt ook een trigger te kunnen zijn voor mensen met dermatitis. 

Natuurlijk afgeleide enzymen: Voor heel sensitieve mensen kan ook dit natuurlijke ingrediënt een trigger zijn voor een huidreactie. Dit zijn eiwitten die in wasmiddel gebruikt worden om vlekken & zweet te verwijderen. De dames van Nourished weten hier alles over, dus mocht je last hebben van onverklaarbare huidirritatie? Dan kun je altijd een deep dive doen met hen. 

 

Zijn er natuurlijke wasmiddelen die beter zijn voor jouw huid en yoga kleding? 

Natuurlijk! Voor problemen zijn altijd oplossingen. Gelukkig zijn er wasmiddelen zonder troep krijgen en er zijn ook duurzame alternatieven voor wasmiddelen. 

  • Het Australische merk Bondi Wash heeft een selectie natuurlijke schoonmaakmiddelen en wasmiddelen. Geformuleerd voor de meest gevoelige huid, perfect voor het behoud van je delicate yoga kleding en de geuren zijn fantastisch. Er wordt gebruik gemaakt van Australische Natives waaronder Blue Cypress, Sydney Peppermint & Tasmanian Pepper. De was doen was nog nooit zo leuk! 
  • Superbee heeft een fantastisch alternatief, namelijk de Hexawash! Dit is een stoffen zakje gevuld met magnesium korrels. Wanneer deze in contact komen met water ontstaat er een reactie die ervoor zorgt dat vuil oplost en je yoga kleding schoon de wasmachine uitkomt. De Hexawash kun je 365 wasbeurten gebruiken. 
  • Ken je het fenomeen wasdroger ballen al? Wasdroger ballen zorgen ervoor dat de droogtijd van je kleding met 30% afneemt. Wasdroger ballen gaan tot wel 1000 droogbeurten mee, beter voor je kleding en voor je energierekening! 

 

Er zijn dus alternatieven en dat is altijd fijn om te weten. Op zoek naar nog meer tips om je Urban Goddess yoga kleding mooi te houden? 

Dan moet je dit artikel zeker even checken: Zo kun je je yoga kleding langer mooi houden.