Drie vragen aan Urban Goddess Ambassadeur Eline van de Kam

Eline van de Kam

Eline van de Kam is yoga docente bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam en is daarnaast ook ambassadeur voor Urban Goddess Yoga kleding. Yoga en het boeddhisme staat centraal in haar leven. Wij vroegen haar 3 vragen over waarom yoga zo belangrijk is voor haar.

1. Hoe lang doe jij al aan Yoga en hoe ben je begonnen?

Toen ik 10 jaar oud was, kreeg mijn vader een burn-out. Zijn dokter adviseerde hem om te gaan mediteren. Dus om gebruik te kunnen maken van de familie korting, sleepte hij mij en mijn zus mee naar de tempel van Transcendental Meditation. Hier hebben wij een geheime mantra gekregen en werden we geïnitieerd in de kunst van meditatie.
Ik heb het jaren later weer opgepakt toen ik zelf een burn-out had en verslaafd in een afkickkliniek zat. Yoga en mindfulness waren het enige activiteiten op het programma daar en dit heeft mijn leven gered.

2. Wat is de grootste verandering die yoga in jouw leven heeft gebracht?

De yoga leraar vertelde mij dat ik niet mijn gedachten ben en dat als ik ze niet zo serieus neem,
ik kan glimlachen om deze gedachten. Dit was een openbaring voor mij.

3. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik ben diep geïnspireerd door de leer van de Boeddha.
Hij was een normaal mens zoals jij en ik en bereikte verlichting.
Zijn lessen komen terug in elke yogapraktijk die ik geef.