Drie vragen aan Urban Goddess Ambassadeur Esther Ekhart

Esther-E-Urban-goddess-3

Eshter Ekhart is ten eerste een yoga en meditatie docente. Daarnaas is ze ook de oprichter van ekhartyoga.com, Europa’s grootste online yoga studio, met meer dan 2,500 lessen, ongeveer 100 begeleide online programmas en een grote variatie aan grote, internationale docenten. Het is haar passie om yoga te delen en werkt er hard aan om yoga beschikbaar te maken aan iedereen die het wilt beoefenen, waar ze ook zijn in de wereld. We vroegen haar 3 vragen over yoga en wat het voor haar betekent.

1. Hoe ben jij begonnen met Yoga?

Ik begon met yoga samen met mijn moeder toen ik nog een tiener was. Toen ik de verandering in mijn moeder zag motiveerde dit mij om zelf te oefenen en een yoga docent te worden. Ik hou ervan wat yoga voor je kan doen.

2. Hoe beinvloed yoga jouw dagelijkse leven?

Yoga leerdere mij dat je een keuze kunt maken in hoe je reageert op het leven. Daarnaast heeft yoga mij geleerd dat je ervaringen niet bepalen wat jou gelukkig of vredig maakt. Hoewel, wat wel bepalend hiervoor kan zijn is hoe bewust je van de ervaring bent. Yoga helpt mij om mijzelf elke dag uit te dagen om volledig aanwezig en bewust te zijn met wat het leven mij brengt. Innerlijke vrede is voor mij meer dan de ervaring, ligt meer in hoe diep je zelf bewust kunt zijn van wat er gebeurt, in hoeverre je kunt toelaten en accepteren wat er gebeurt, zonder daar een oordeel over te hebben.

3. Welke herinnering staat er in jouw geheugen gegrift van alle jaren lesgeven?

De verandering in het lichaam van mensen voor en na een les. Ik was erg zenuwachtig toen ik voor het eerst een groepsles ging geven en het voelde alsof ik het helemaal niet zo goed gedaan had. Maar ik zag dat de yoga zijn werk gedaan had, niet ik! Deze mensen hebben er allemaal van voordeel van gehad – ik zag het in hun licham en in hun gezicht. Hierna was ik minder zenuwachtig; ik liet de yoga het werk voor mij doen. Ik realiseerde me dat ik eigelijk niet zo belangrijk ben in het proces.