Self care rondom jouw yoga practice

Self care rondom jouw yoga practice

Self care rondom jouw yoga practice: you deserve it!

Je geeft jezelf al heel veel door op de mat te stappen. Maar welke self care doe je om jouw yoga practice heen?

De koudere maanden zijn weer in zicht en dat betekent dat we naar binnen gaan keren. Je bent waarschijnlijk wat meer thuis, cocoont en je lichaam, je practice en je yoga gear kunnen wel wat extra liefde gebruiken. Het is tijd om te genieten op één van de fijnste plekken die er bestaat, THUIS! 

Hoe ga je dat doen? Daar helpen wij je graag bij, in samenwerking met Nourished. Ken je dit natuurlijke beauty & lifestyle platform al? Nourished is The Home of Clean Beauty & Natural Living, opgericht door twee vriendinnen, Erin (een Aussie) en Floor (een Dutchie). Samen runnen ze dit platform en zorgen ervoor dat Nederland en de rest van Europa toegang hebben tot de fijnste, meest milieuvriendelijk & diervriendelijke producten voor je huid, haar, huisdieren en je huisje! Zij gaven ons een aantal tips om voor extra selfcare rondom je yoga practice dit najaar. 

 

Start clean & fresh

Self care begint met een momentje voor jezelf, bijvoorbeeld in de vorm van een yoga practice. Wanneer je op je mat springt, is het fijn dat deze schoon is, fris ruikt en dat de kwaliteit van je mat behouden blijft ondanks dat je hem schoonmaakt. Bondi Wash, een Australisch lifestyle merk, heeft een prachtige Yoga Mat Spray. De Bondi Wash Yoga Mat Spray heeft een natuurlijke samenstelling en verwijdert bacteriën en viezigheid van je yogamat. Deze heerlijk ruikende spray verfrist, reinigt en doodt 99,9% van alle bacteriën op je mat en is gemaakt van 99% biologische ingrediënten. Heb je eenmaal een product van Bondi Wash geroken dan wil je nooit meer iets anders. 

 

Set the mood

Wanneer je op je mat springt, begin je je practice goed door te denken aan twee dingen. Zet een intentie, en creëer de juiste stemming en sfeer. Steek bijvoorbeeld een natuurlijke kaars aan, gebruik je favo essentiële oliën of kies een heerlijke spray. Om geen hoofdpijn te krijgen is het een goed idee om een spray te gebruiken zonder synthetische geurstoffen. Kies een mist spray die je mood uplift, die je energie geeft of kalmeert. Voor iedere stemming zijn er andere geuren die je hierbij kunnen helpen. Spray op je huid, je mat, je kleding of gewoon in de ruimte waarin je bent. Meditatiekussen erbij en geniet van een paar diepe, helende ademhalingen. 

 

Treat those hands

Tijdens je practice zijn je handen erg belangrijk, alleen al tijdens je downward facing dogs word je gedragen door je handen. Het is dus een goed idee om ze te verzorgen, een fijne handcrème is in de koudere maanden zeker een must. Verzorg je handen met de beste natuurlijke ingrediënten, de fijnste geuren en rijkste crèmes. Het voordeel van een natuurlijke handcrème? Deze droogt je handen niet verder uit, herstelt je huid, bevat heerlijke plantaardige ingrediënten zoals avocadoboter, cacaoboter, zonnebloemolie en arganolie. 

 

Sweat & flow

Tijdens een yoga lesje kun je ook gaan zweten, en daar is absoluut niks mis mee! Zweten is goed, wanneer je zweet verlos je je lichaam van afvalstoffen die je niet nodig hebt en je koelt je lichaam. Is het prettig? Niet altijd! Een anti-transpirant is een no-go, deze blokkeert je zweetklieren en dat wil je niet hebben. Een spuitdeodorant zit bomvol gassen die we niet de lucht in willen spuiten en veel deodorants bevatten aluminium. Gelukkig zijn er ook fantastische natuurlijke deodorants en ook nog eens in een Yogi’s favoriete geur. De Nourished Daily Chai Spice (ja deze ruikt echt naar een Chai Latte) deodorant is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en helpt jou je ashtanga yoga lessen (en de rest van je dag!) door.  

 

Heb je helemaal zin in een nieuw ritueel, om je practice weer op te pakken en het beste te maken van de winter (want soms is dat best wel moeilijk na een lange zomer)? Gun jezelf nog nét dat beetje extra met een nieuwe, super zachte yoga outfit. Voor een energieke morning flow kies je bijvoorbeeld voor een Bhav Yoga Top met de sweat-proof yoga legging Satya.

Haal jij je rust uit een yin les in de avond? Kies dan voor een fijne longsleeve yoga top en onze meest populaire yoga pants: de Dakini.