Welke yoga kleding doe je aan naar Yoga Nidra?

Welke yogakleding doe je aan naar Yoga Nidra

Een yogavorm om écht uit te rusten

Als je behoefte hebt om lichamelijk en geestelijk écht uit te rusten, is Yoga Nidra de yogavorm die je zoekt. Deze bijzondere yogavorm wordt steeds populairder en ook wij snappen waarom. Yoga Nidra brengt je namelijk in de allerdiepste staat van ontspanning. Het werkt zelfs zo rustgevend dat één sessie gelijk staat aan vier uur slaap. Na Yoga Nidra voel je compleet uitgerust, maar wat doe je aan tíjdens de Yoga Nidra les?

Wat is Yoga Nidra?

Gek genoeg hoef je voor yoga niet altijd veel verschillende poses aan te nemen om in beweging te blijven. Yoga Nidra is een yogavorm waarbij je zo stil mogelijk op je yogamat ligt. Het is in 1950 ontwikkeld en betekent letterlijk ‘yogaslaap’. Bij deze oude techniek bereikt je bewustzijn een stadium tussen waken en slapen, waarin je niet meer echt wakker bent en ook niet slaapt. In deze staat kom je normaal gesproken alleen tijdens je diepe slaap. Logisch dus dat Yoga Nidra super ontspannend werkt. De spanning vloeit uit je lichaam en hoofd weg, waardoor alle zintuigen en je geest ontspannen. Zo komt je lichaam in een genezende toestand, waardoor het op vele gebieden kan helen.

Yoga Nidra heeft daardoor vele benefits. Het verbetert je slaap, concentratie en energie, versterkt je immuunsysteem en werkt tegen stress, depressies of burn-outs. Tijdens een Yoga Nidra sessie is het niet de bedoeling dat je de stappen zelf bedenkt. Je hoeft alleen op je yoga mat te liggen, terwijl je een stem volgt die je door de verschillende fases van de meditatie heen praat. Zo kan je volledig ontspannen en hoef je niet na te denken over de volgende stappen in de practice. Je hoeft zelf niks actiefs te doen, wat deze yogavorm een practice maakt die iedereen kan. Niks om te leren of oefenen, slechts focussen op de stem die je in een diepe ontspanning brengt. Lees hier meer over Yoga Nidra en de vele voordelen.

De beste yogabroek voor Yoga Nidra

We horen je al denken; “je ligt alleen maar stil, waarom zijn mijn kledingkeuzes hiervoor belangrijk?” Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten tijdens het samenstellen van je yoga-outfit. Comfortabele yoga kleding is een must bij het doen van Yoga Nidra. Het is belangrijk om je volledig te kunnen focussen op de stem die de sessie begeleid. Yogakleding die te strak zit of knellend aanvoelt kan zorgen voor irritatie. Zo raak je afgeleid van de instructies en ervaar je niet wat er met je lichaam en geest moet gebeuren. Daarom is losse en comfortabele yoga kleding de perfecte optie voor Yoga Nidra. Ga bijvoorbeeld voor een hippe Dakini yoga broek of de Dharma harem yogabroek.

Als je meer fan bent van een yogalegging, raden wij onze slouchy Indra yoga legging aan. Een high-waist yoga legging als deze houdt je buik extra warm en zit daarnaast super comfy. Zo heb je zo min mogelijk afleiding van de yoga practice en krijg je de effecten ervan eerder mee. Bij Urban Goddess hebben we een ruim aanbod aan relaxte yogakleding wat super geschikt is voor Yoga Nidra. Bekijk voor het ultieme comfort onze Loungewear sectie.

De beste yoga top voor Yoga Nidra

Ook als het om yoga tops gaat, zijn warm en comfy de factoren die je zoekt voor Yoga Nidra kleding. Tijdens deze yoga practice wordt er veel gefocust op de ademhaling. Om vrij te kunnen ademhalen, zonder een beklemmend gevoel, is het verstandig om yoga kleding te dragen dat niet te strak zit. Kies bijvoorbeeld een loose fit yoga top.

Tijdens Yoga Nidra lig je een lange tijd achter elkaar stil. De sessies duren tussen de 10 minuten en 1,5 uur, maar voor de beste ervaring zullen de meeste sessies wat langer duren. Omdat je niet beweegt en in een diepe ontspanning zit, koel je snel af. Je zenuwactiviteit en bloeddruk dalen en je spieren ontspannen zich, waardoor je lichaamstemperatuur zal afnemen. Om te voorkomen dat je als ijspegel op de yoga mat ligt tijdens de sessie, raden wij aan om een warme en comfortabele yoga top met lange mouwen aan te doen. Deze yoga kleding voor dames voelt lekker zacht aan en houdt je heerlijk warm. Om extra warm te blijven kan je een meditatiedeken gebruiken om onder te liggen. Zo krijg je het zeker weten niet koud en kan je de focus op de practice beter behouden.

 

Benieuwd naar Yoga Nidra? Bestel een comfortabele yoga-outfit en ga maar lekker liggen. Is een actieve yogavorm meer voor jou? Lees hier meer over Power Yoga en bijpassende yogakleding.