Kerst vieren tijdens corona: hoe je er toch voor elkaar kunt zijn

kerst tijdens corona

Kerst vieren tijdens corona: hoe we er toch voor elkaar kunnen zijn, op een veilige manier

Thuiswerken, social distancing, mondkapje – je went eraan. Misschien heb je dit jaar zelfs nieuwe gewoontes aangeleerd of nieuwe hobby’s ontdekt. Maar nu de feestdagen voor de deur staan komen we toch voor nieuwe dilemma’s te staan. Want hoe vier je kerst op afstand?

Tijdens de feestdagen ligt de nadruk op samenzijn met je geliefden, maar dat wordt nu moeilijker dan ooit. Gezellige diners zitten er niet in deze kerst en dat is ontzettend jammer. Wij hebben een paar ideeën voor je op een rijtje gezet zodat je alsnog kerst kunt vieren met je dierbaren.

Een kerstachtig videogesprek

Wie zegt nou dat je met kerst helemaal niets meer kunt doen? Blijf al je liefste kerst activiteiten vooral lekker doen, maar doe ze online! Ga samen koken, allemaal hetzelfde gerecht. Of ga samen met je familie de kerstboom opzetten. Speel spelletjes. Ga eens outside the box denken – hoe creatiever, hoe beter! Tip: zorg dat jullie in dezelfde sfeer zitten en neem de tijd om langer te kunnen bellen. Zet de zelfde (kerst)film op en maak het sfeervol. Dit vraagt wel om goede planning van tevoren, maar hoe leuk als het lukt! Het helpt om je laptop of telefoon ergens neer te zetten op een manier dat je er geen omkijk meer naar hebt. Zo kun je je beter focussen op elkaar!

Stuur kerstkaarten

Maar met een extra touch. Dit kun je doen door zelf kerstkaarten te knutselen (ook leuk om samen op afstand te doen trouwens). Steek wat extra tijd in je kaarten en vertel op papier wat de ander voor je betekend. Maak de boodschap waardevol: vooral in deze tijd kan een lief bericht betekenisvol zijn. Mooi om te geven én te krijgen.

Bijzondere cadeautjes

Hoewel het natuurlijk leuker is om cadeaus persoonlijk te overhandigen, is het nog steeds waardevol om elkaar een cadeau te geven. Je kunt dit doen door (online) lootjes te trekken en de cadeaus naar elkaar op te sturen. Verpak het feestelijk en zorg dat je het op tijd naar elkaar opstuurt! Het is altijd druk voor de postdiensten in december, zéker dit jaar. Je kunt elkaar videobellen tijdens het uitpakken van de cadeaus voor extra gezelligheid en saamhorigheid. Last minute cadeau tips vindt je hier.

Maak een kerstwandeling

Ga voor het (online)diner even lekker naar buiten voor een kerstwandeling. Dit kun je samen op gepaste afstand doen of alleen. Een mooi stuk bos, een heidevlakte of het park, alles is mogelijk! Zet je telefoon op stil, neem een koffietje (of Gluhwein) mee voor onderweg en geniet van de frisse lucht.

Kerst-zwaaien

Wonen vrienden of familie in de buurt? Maak je kerstwandeling dan langs hun huizen en ga gezellig zwaaien! Een echte knuffel zou veel beter zijn, maar ook op afstand is het leuk om elkaar ten minste te kunnen zien. Deel wat extra liefde dit jaar. Raak geïnspireerd door Love Actually en ga met een poster met een lief bericht voor iemands deur staan. Hoe leuk…

 

Natuurlijk is kerst tijdens corona anders, maar er zijn genoeg manieren hoe je de feestdagen gezellig en mooi kunt maken – ook op afstand. Wees creatief en deel vooral extra veel liefde dit jaar. Heb jij nog meer ideeën voor een gezellig corona-proof kerstfeest? Deel ze met ons via social media. We wensen je fantastische feestdagen! Blijf gezond & maak er wat moois van.