Dit zijn de 5 belangrijkste wetten van Karma en zo beïnvloeden ze je leven

Karma

Waarschijnlijk heb je weleens van het woord ‘Karma’ gehoord. Mensen roepen ‘dat is je Karma’ als er iets misgaat. Of als iemand onrecht aangedaan wordt is ook dikwijls de remedie naar de schuldenaar: ‘Wacht maar, Karma is a bitch en haalt je wel in!’ Karma betekent ‘actie’ in het Sanskriet en is gelijk aan de derde natuurwet van Newton: actie <–> reactie. Als we denken, praten of tot actie overgaan, starten we een kracht die in overeenstemming reageert. Wat ons betreft hoef je Karma niet als harde strafwet van oorzaak en gevolg te zien, maar juist als een spiegel van je persoonlijke groeiproces. Deze 5 Karma wetten helpen je daarbij.

Dit zijn de 5 belangrijkste wetten van Karma en zo beïnvloeden ze je leven

Als je Karma ziet als een universele energiewet is er geen ontsnappen aan. Dat wat jij in het universum naar buiten brengt, komt naar je terug. Dus als het geluk, inner peace, liefde en vriendschap is waar je meer van wilt, dan ben je in je intentie al een gelukkig, liefdevol en verbindend persoon. De gevolgen van je daden zijn dan positief. Karma is namelijk het gevolg van een eerder gemaakte beslissing van handelen, denken of spreken. Deze 5 Karmische wetten helpen je om vanuit kracht met Karma te werken in plaats van dat je er bang voor hoeft te zijn.

5 x Karmische wetten

1. Wet van de liefde

Karma wil de mensheid in een hogere staat van liefde laten verkeren. Alles wat je ‘Karma’ kunt noemt valt uiteindelijk samen met het creëren van meer harmonie voor mens, dier en natuur. Je krijgt terug van iets wat je er ook ingestoken hebt. De werkelijke waarde van iets is een direct gevolg van de energie en intentie die jij erin hebt gestopt aangezien elke persoonlijke bijdrage er ook eentje is aan het grotere geheel. Weet dat duistere bijdragen geen invloed hebben op het geheel, maar liefdevolle bijdragen het geheel inspireren en laten stralen.

2. Wet van groei

Groei gaat vanzelf en is één van de zekerheden die het leven biedt. Want zonder groei is er geen geboorte en dood. Totdat de kosmos geen bronnen meer bezit die kunnen groeien is dit een doorlopend proces, waar zowel je ziel als alle andere levende wezens en de natuur deel van uitmaken. Waar groei heerst, is chaos. En als reactie op die chaos ontstaat harmonie. Ziet jouw levenspad er wellicht ook zo uit als je het patroon over je eigen levenspad legt? Om te kunnen groeien ben jij het zelf die moet veranderen en niet de mensen, plaatsen of dingen om je heen. Verander jij, dan past het leven zich daarop aan en zie je de door jou doorgevoerde veranderingen als een steeds groter wordende rimpeling in het water terug – in steeds uitbreidende aspecten van je leven.

3. Wet van balans

Yin en Yang zijn de besten vrienden van Karma. Er is balans in alles. Karma zorgt ervoor dat de duisternis plaatsmaakt voor het helderste licht. Elke mislukking is een kans op succes, en elk succes leidt ons naar toekomstige mislukkingen. Probeer acceptatie te vinden in deze wet en je zult voor een groot deel verlost zijn van lijden.

4. Wet van levenslessen

De wet van levenslessen is de Karmische wet die ons dwingt om te leren problemen op te lossen. Slechte dingen zullen niet verdwijnen voordat de les is geleerd en je ‘m kunt transformeren. Als er iets ‘mis’ is in je leven, is er iets mis in jou omdat je weerspiegelt wat je omringt, en wat je omringt weerspiegelt jou. Dit is een universele waarheid. Het daagt je uit om zelf de verantwoording te nemen voor wat er in je leven speelt.

5. Wet van universaliteit

Karma draait niet om jou persoonlijk. Karma draait om iedereen. Het heeft geen specifieke voorkeuren, kiest geen favorieten en zorgt er voor dat iedereen een evenredig deel krijgt. Punt. Rust in de tent :-).

Tekst: Karlijn Visser
Bron: Holistik

Bio Holistik