Buy Green: Maak Jouw Aankoop Klimaatneutraal

co2 Trees

Buy Green: Maak Jouw Aankoop Klimaatneutraal

Het is geen geheim: de mode-industrie is een enorme bron van vervuiling. In totaal is de productie en verzending van nieuwe kleding verantwoordelijk voor 10% van de wereldwijde CO2 uitstoot. Dat is meer dan alle emissies van internationale vluchten en zeevaart bij elkaar. En deze trend neemt helaas nog steeds toe. We hoeven je niet te vertellen dat CO2 uitstoot slecht is voor het milieu. Je hoort het overal: klimaatverandering. Wat we je wél willen vertellen is hoe je kunt omgaan met deze enge ontwikkeling. Jij hebt namelijk meer power dan je denkt.

DUURZAME YOGA KLEDING

Bij Urban Goddess streven we ernaar om de wereld elke dag een beetje groener te maken. We weten dat we als bedrijf een bepaalde verantwoordelijkheid hebben. Daarom doen we ons best om onze eigen processen en kleding zo duurzaam mogelijk te maken. Onze stoffen zijn GOTS-gecertificeerd (Global Organic Textile Standard), wat onze ecologische voetafdruk al verkleint: het gebruik van biologisch katoen veroorzaakt minder CO2-uitstoot, heeft minder water nodig en geen pesticiden. Daarnaast produceren we binnen Europa, zodat onze kleding niet over de wereld hoeft te vliegen voordat jij ze kunt dragen voor je yogalesje. Op deze manier kunnen we onze eigen ecologische voetafdruk al enorm verminderen. (Lees hier meer over onze productie.) Maar er is meer.

We weten ook dat we nog meer kunnen doen – samen met jou. De kracht ligt in de kleine dingen, de kleine stapjes. Daarom bieden we jou de kans om de CO2 uitstoot van je aankoop te compenseren. Met maar één klik maak jij je aankoop klimaatneutraal. Lees verder om meer te weten te komen over jouw kracht als klant.

Infographic Co2 reduction tool

CO2 COMPENSATIE CO2ok

Je hebt een leuk yoga outfitje gevonden op Urban Goddess. Geweldig! De productie en transport van deze outfit veroorzaakt CO2-uitstoot. We gebruiken de tool CO2ok om te berekenen hoeveel CO2 er vrijkomt voor je outfit, en hoeveel het kost om de uitstoot te compenseren. Als je je aankoop klimaatneutraal wilt maken, dan klik je voor de betaling gewoon op de groene CO2ok knop. Een klein extra bedrag, ongeveer 2%, wordt toegevoegd dat je samen met je nieuwe yoga-outfit betaalt.

WAAR GAAT HET GELD NAARTOE?

Het geld wordt gebruikt om projecten te financieren die de CO2 uitstoot verminderen, hernieuwbare energie verbeteren en in het algemeen het milieu beschermen. CO2ok werkt samen met gecertificeerde partners, Atmosfair en Fair Climate Fund. Op deze manier kun jij – en je yogakleding – de wereld een beetje groener maken. 🙂

Lees meer over CO2ok hier.