Zelfgemaakte knapperige pindakaas met jam granola

Aahh… Pindakaas met jam: Je houdt ervan of niet. Ik heb dit altijd al lekker gevonden. Toen ik nog klein was, was een broodje met pindkaas en jam mijn lievelingsontbijt! Nu ik volwassen ben (of tenminste probeer te zijn :P), neem ik liever geen brood meer voor ontbijt. Ik heb nu de voorkeur aan havermout of knapperige granola. Uit pure luiheid, koop ik tegenwoordig granola in de winkel, maar vanmorgen herinnerde ik me dat ik toch liever zelfgemaakte granola eet. En het is zo gemakkelijk!

Granola

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb in mijn leven nogal wat granola gemaakt, maar ik heb altijd moeite gehad met het maken van granola-clusters, maar deze keer is het me gelukt! Geen toegevoegde olie; gewoon een pure knapperige toegeeflijke lekkernij.

peanutbutter

 

 

 

 

 

 

 

Zorg ervoor dat je natuurlijke pindakaas gebruikt (dus geen Skippy PB); als je pindakaas niet zelfgemaakt is, controleer dan de ingrediëntenlijst en zorg ervoor dat het enige ingrediënt pinda’s is. Geen olie, geen suiker. Een snufje zout is oké, maar niets meer dan dat.

peanutbutter oatsPB& J Granola

 

 

 

 

 

 

 

PB& J Granola 2PB& J Granola end result

 

 

 

 

 

 

 

PB& J Granola bon appetit

 

 

 

 

 

 

 

 

RECEPT

INGREDIËNTEN

 • 2 kopjes van 100% natuurlijke biologische gerolde haver
 • ⅓ kopje 100% natuurlijke pindakaas
 • ⅓ kopje ahornsiroop
 • Snuifje roze Himalaya zeezout
 • 2 theelepels (of meer) kaneel
 • 1-2 handvol rauwe noten naar keuze (ik gebruikte walnoten en pecannoten)

INSTRUCTIES

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bedek een ovenplaat met bakpapier.
 2. Meng eenvoudig al je ingrediënten in een mengkom totdat alle haver volledig bedekt is door alle ingrediënten
 3. Verspreid de granola over de ovenplaat en zorg ervoor dat je de granola gelijkmatig uitspreidt. De granola mag niet op elkaar liggen, zorg ervoor dat je deze zo veel mogelijk uitspreidt. Dit maakt de granola lekker en knapperig.
 4. Doe de bakplaat in de oven voor ongeveer. 30 minuten of tot de granola goudbruin is (en geniet van de hemelse geur die ondertussen uit je oven komt).
 5. Guys. Ik weet dat dit moeilijk is. Maar laat alsjeblieft JE GRANOLA VOLLEDIG AFKOELEN wanneer je het uit de oven haalt! Als je wilt dat je granola knapperig wordt en vooral als je wilt dat hij geclusterd wordt, laat hem dan afkoelen. Probeer maar. :-)
  Dit meesterwerk kan je ongeveer een week bewaren in een luchtdichte verpakking. Maar het zal waarschijnlijk niet zo lang duren.

Tekst: Celina Liya
Afbeeldingen: Celina Liya