Welke yogakleding doe je aan naar Aerial yoga?

welke yoga kleding doe je aan naar aerial yoga
Heerlijk de zwaartekracht ontsnappen en bijna als een Cirque de Soleil artiest door de lucht zweven? Aerial yoga, of soms ook Anti Gravity yoga genoemd, is een redelijk nieuwe vorm van yoga. Maar oh zo leuk! En je kunt er therapeutisch veilige stretches mee doen, die met andere soorten yoga moeilijk zijn. In deze blog vind je belangrijke info en tips over Aerial yoga. En natuurlijk antwoord op de belangrijkste vraag: welke yogakleding doe je aan naar Aerial yoga?

Wat is Aerial yoga?

Aerial yoga is in 2014 ontwikkeld en dus nog heel erg nieuw. Maar in tegenstelling tot sommige nieuwe vormen van yoga zoals bier-yoga of geiten-yoga of gelijksoortige fads, is Aerial zeker een mooie vorm van yoga waar je echte benefits van kunt krijgen zowel fysiek als mentaal. Je doet de yoga poses in een doek, die meestal tot rond knie hoogte of heuphoogte hangt, afhankelijk van de yoga practice die je gaat doen. Je hebt namelijk Aerial Yin of Aerial Restorative, prachtige therapeutische vormen van Aerial waar het doek lager bij de grond hangt. In deze twee vormen van Aerial yoga houd je de poses langdurig aan, waarin je diepe ontspanning of diepe stretches kunt bereiken, zoals ook bij de grond-varianten van yin en restorative. Bij Aerial heb je alleen nog het dragende aspect van het doek.

Bij de dynamische variant van Aerial yoga, lijkt het bijna op Vinyasa, waarin je van de ene pose naar de andere flowt. Hier moet je spierkracht voor opbouwen en is dus ook fysiek wat uitdagender. Wat heel fijn is dat je voor je inversions meestal geen grond hebt. Dus je kunt je schouderstand bijvoorbeeld helemaal los in de lucht beoefenen. Het voordeel hiervan is dat er geen tot weinig compressie is voor de nek en dat de zwaartekracht je een handje kan helpen om echt goed ruimte te creëren in je ruggengraat en nek. Shavanasa in het doek is ook een bijzondere ervaring die voor mensen hele diepe ontspanning biedt. Het geeft je namelijk bijna het gevoel alsof je geborgen in de buik van je moeder zit. Het doek is bijna helemaal dicht, dus je bent echt even in je eigen wereldje. Je zweeft wel of niet wiegend, naar eigen keuze, door de lucht.

De beste yogabroek voor Aerial

Omdat je met redelijk wat stof te maken hebt van het Aerial doek is het aan te raden dat je een yogalegging draagt voor Aerial yoga. Een yoga broek die namelijk niet aansluit zou verwikkelt kunnen raken in het doek en dat kan gevaarlijk zijn. Ook heeft een wijde yoga broek een groter risico dat de stof zich ergens ophoopt en daardoor scheefstand in de pose of onevenwichtige compressie veroorzaakt waardoor je blessures op zou kunnen lopen. Het is aan te raden om een yogalegging met omslagband aan te hebben naar Aerial yoga, omdat veel beginners pijnlijke compressie met het doek ervaren rondom te heupen. In sommige yogastudio’s gebruiken de ze dekentjes om het wat zachter te maken. Maar als je zelf al een extra laagje aanhebt, kan het redelijk wat schelen. Urban Goddess yoga kleding heeft de Shaktified yoga legging met een omslagband die dus heel geschikt is voor Aerial yoga, als ook voor heel veel andere yogavormen. Deze yoga legging zit altijd in onze collectie en hebben we meestal in veel verschillende kleuren en prints.

De beste yoga top voor Aerial

Niet alle yogastudio’s zijn er even duidelijk over, maar uit hygiënisch oogpunt en voor je eigen comfort is het vaak verplicht om een yoga top of yoga t-shirt aan te doen met een mouw. Een korte mouw die de oksel afdekt is voldoende, maar vaak is het heel erg lekker om een longsleeve yoga top aan te doen. Wat erg belangrijk is is om een yoga top aan te doen die niet te wijd is zodat je niet blijft haken. Een goede tip is eigenlijk dat je yoga top lang genoeg is om in je yogalegging te doen. Zo weet je zeker dat de top niet gaat draaien of naar boven schuift tijdens je yoga practice. Urban Goddess yoga kleding heeft bijvoorbeeld de Karuna longsleeve yoga shirts, die lekker dun zijn, lang genoeg om in je yoga legging te doen en met een fijne dunne mouw die jouw bewegingsvrijheid niet belemmert.

Aerial yoga poses

Er zijn wel meer dan 200 yoga poses die gedaan kunnen worden tijdens Aerial yoga. Het doek wordt dan op verschillende manieren gebruikt. Je kan erin liggen, erop staan, eraan vasthouden, jezelf erin wikkelen.

Benieuwd naar alle Aerial pose mogelijkheden? Hier vind je 250+ yoga poses die gedaan kunnen worden in een Aerial yoga les.

 

Ons model Milena draagt een Just Breathe shirt en een Shaktified legging.