The Recharge, reconnect en reset sequence van Eline van der Kam

Props: een kussen, een deken of een blok. Maak jezelf zo comfortabel mogelijk!

Recharge, reconnect en reset sequence

1 Wide knee Child pose

Wide Knee Child Pose

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de pose komen: Start met Child’s pose en laat je handen naar voren glijden , spreid je knieën, maar blijf op je hielen zitten.

Uit de pose komen:Ga terug naar child’s pose of glijd vooruit op je buik en sluit je benen.

Doel van de oefening: a deep stretch in the inner thighs, activating the meridians of the kidneys, a recharge and boost for our energy levels.

Contraindications: Je voelt een diepe stretch in de binnendijen, je activeert de meridianen van de nieren en je reset en boost je energielevel.

2 Dragonfly

Dragonfly

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de positie komen: Begin in een zittende positie. Spreid je benen tot ze niet meer verder kunnen. Je kan op een kussen zitten om je heupen te kantelen. Buig naar boven en laat je gewicht rusten op je handen met je armen recht en op slot, of rust je ellebogen op een blok.

Uit de pose komen: Duw jezelf met je handen af op de grond en rol jezelf langzaam omhoof. Onthoud: langzaam betekend niet snel. Dit is een test! Als je te snel omhoog gaat ben je een yangster. Wees een yinster en kom langzaam omhoog. Zodra je omhoog bent, leun je naar achteren op je armen om de heupen los te maken. Span je beenspieren aan en sleep of til je benen naar elkaar toe. Schud je benen los.

Doel van de oefening: Je voelt een diepe stretch in de binnendijen, je activeert de meridianen van de nieren en je reset en boost je energielevel.

Contra-indicaties:Als je problemen hebt met je onderug waardoor er geen flexibiliteit in je wervelkolom zit, moet je de ruggengraat niet laten krommen. Houdt je rug zo recht mogelijk. Als je problemen met of trauma hebt aan je knie, kan je je benen iets dichter bij elkaar brengen of span je bovenbeen spieren (de quadriceps) aan om de knieschijven goed te gebruiken.

3 Reclined butterfly

reclined butterfly

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de pose komen: Ga op je rug liggen, leg je schouders op een deken, blok of kussen, breng je voetzolen naar elkaar toe, leg je armen comfortabel neer en laat je hoofd rustig achterover hangen, desnoods met een prop.

Uit de pose komen: Strek je benen zo langzaam als je maar kan, kom op je rechterzij liggen om je kussen, blok of deken te verwijderen en kom in savasana.

Doel van de oefening: Een diepe strekking van de binnenste dijen, het activeren van de meridianen van de nieren, een herlading en boost voor ons energieniveau. Stretching van de meridianen van het hart, het openen van het bovenlichaam in een achteroverbuiging.

CContra-indicatie: Laat je hoofd niet te ver naar achteren gaan als je neklachten hebt.

Tekst: Eline van de Kam & Bernie Clark
Fotos: Eline van de Kam draagt Urban Goddess yogakleding.

Yinspiration: Bernie Clark, Yinyoga.com
Eline van de kam bio