Met déze 3 tips geeft spiritual junkie Gabrielle Bernstein jou de peptalk van je leven

barendevents_sbe_070917-128p-Cropped-950x534

Nog nooit van Gabrielle Bernstein gehoord? Dan wordt het hoogste tijd dat je deze spiritual junkie leert kennen. Ze schreef 6 bestsellers, zat bij Oprah op de bank en begeleidde de grootste meditatie ter wereld samen met Deepak Chopra. In september was ze in Nederland en gaf ze 600 mensen, waaronder ik, de spirituele peptalk van hun leven.

Met deze 3 tips geeft spiritual junkie Gabrielle Bernstein je de peptalk van je leven

CoverUniversum PeptalkGabrielle Bernstein is pas 37 maar heeft een spirituele track record waar je U tegen zegt. Ze schreef 6 boeken – waaronder de New York Times Nr. 1 bestseller The Universe has your Back – en vliegt als motivational speaker de hele wereld over. In September streek ze op uitnodiging van female power houses Dolly Heuveling van Beek en Simone Levie neer in Nederland waar ze hoofdspreker was op het Business Spirit Event. Het grappige is dat de wijze lessen die Gabrielle tijdens dit super inspirerende event deelde helemaal niet ingewikkeld en alles behalve hoogdravend zijn. Sterker nog: ze vallen binnen de categorie ‘had ik zelf ook wel kunnen bedenken’. En misschien zijn ze juist daarom wel zo krachtig. Gabrielle bewijst dat één treffende quote of levensles genoeg kan zijn om je leven een compleet nieuwe wending te geven. Mij gaf ze in ieder geval de peptalk van mijn leven. En een paar van haar wijze lessen deel ik natuurlijk graag met jou.

1) The universe works fast when you’re having fun

Als je één wijze les van Gabrielle kunt leren dan is wel met een frisse blik kijken naar jouw definitie van succes. Voor veel mensen staat succes gelijk aan hard werken, status en veel geld verdienen. Gabrielle meet de mate van succes af aan iets heel anders: de hoeveel fun die ze heeft. En dat inspireert mij enorm. Voordat Karlijn en ik met Holistik begonnen, runden we een ander succesvol bedrijf. We verdienden twee keer zoveel maar hadden op gegeven moment nul komma nul plezier in ons werk. En dus besloten we ons hart te volgen en al ons spaargeld te investeren in Holistik. De beste beslissing ooit want inmiddels fietsen we elke dag (nou ja, bijna elke dag) fluitend naar de redactie en voelen we aan alles dat het het universum zich achter ons heeft geschaard. Er gebeuren namelijk allerlei kleine én grote (zakelijke) wonderen. Zo zijn we dit weekend spreker tijdens het Happinez festival en hebben we binnen anderhalf jaar tijd een bereik van meer dan 100.000 unieke bezoekers per maand weten te realiseren. By having fun!

2) Give rather than get

Onze missie met Holistik is om een mooiere plek te maken van deze wereld. Dat doen we door jou als lezer tools aan te reiken waarmee je de beste versie van jezelf kunt worden. Ons uitgangspunt is dus wat we kunnen bréngen, niet wat we kunnen halen. Gabrielle noemt dit the desire to serve. En volgens haar is het een belangrijke sleutel tot succes. En na tien jaar ervaring als ondernemer kan ik dat alleen maar beamen. Want hoe meer Karlijn en ik geven, hoe meer er naar ons toekomt.

3) Lots of little right actions will lead you towards your dream

De meeste dromen laten zich niet in één dag realiseren. Vaak werk je maanden en soms zelfs jaren ergens naar toe. En het is niet zo gek als je onderweg wel eens ontmoedigd raakt. Op dat soort momenten is het goed om je te realiseren dat het zetten van veel kleine stapjes in de juiste richting voldoende is om je dromen te realiseren. Heb je het gevoel dat je in dit proces bent vastgelopen? Begin dat met een activiteit die relatief weinig moeite kost zoals het sturen van een mailtje of het lezen van een inspirerend boek. Voor je het weet ben je weer back on track. Nog een tip: Probeer respect te hebben voor de tijd en vertrouw er op dat het universum een plan voor je heeft. Dat dit lang niet altijd makkelijk is weten Karlijn en ik als geen ander. We hebben grootste plannen met Holistik (de hele wereld zou ons magazine moeten kunnen lezen nietwaar?!) maar waken er voor dat we niet te snel schakelen. Op moment dat we te veel haast hebben visualiseren we een bloem waarvan de blaadjes zich één voor één ontvouwen. Het symboliseert de organische groei van Holistik. Net als een bloem heeft ook een bedrijf of plan tijd nodig om zich te manifesteren.

Tekst: Evelyn van Hasselt
Bron: Holistik
Foto credits: Roy Beusker

Bio Holistik