Recyling bij Urban Goddess

Bij Urban Goddess maken we al onze yoga kleding met respect voor mens en natuur. Daarom vinden we het ook belangrijk wat er gebeurt met onze kleding nadat jij de kleding hebt uitgedragen. Urban Goddess is daarom een samenwerking aangegaan met het Leger des Heils. Hierdoor kunnen wij jou de mogelijkheid bieden om je oude Urban Goddess yogakleding in te sturen of bij ons op kantoor langs te brengen in Amsterdam. Wij zorgen er vervolgens voor dat kleding dat nog gedragen kan worden, via het Leger des Heils, een leuke nieuwe eigenaar krijgt. Kleding die niet herdraagbaar is, wordt gerecycled in spiksplinternieuwe stof om weer mooie nieuwe producten van te laten maken. Om je te bedanken dat je ons wilt helpen met de wereld een betere en schonere plek te maken, krijg je van ons 20% korting op je volgende bestelling. Zo kan jij genieten van nieuwe yogakleding terwijl jouw oude kleding bij mensen terecht komt die het hard nodig hebben.

Leger des Heils Reshare Store Nijmegen
Leger des Heils Reshare Store Nijmegen

Wie zijn het Leger des Heils

Het Leger des Heils is een wereldwijde organisatie die in 1865 werdt opgericht door William Booth. In 1878 werd dit The Salvation Army (het Leger des Heils). Ze zitten in 126 verschillende landen en helpen dagelijks duizenden mensen. Zoals bijvoorbeeld alcohol- en drugsverslaafden, dak- en thuislozen, prostituees en andere mensen die zichzelf moeilijk kunnen redden.
Het Leger des Heils heeft in een aantal steden in Nederland hele hippe tweedehands winkels geopend die ReShare Stores heten. Je kunt daar de leukste items shoppen (waaronder misschien wat Urban Goddess artikelen).

 

 

 

 

                                                                                                                 Maar dat is niet alles!

Leger des Heils
Het Leger des Heils deelt onze passie voor duurzaamheid en zij werken ook uit een missie voor mens en milieu. Door kleding te hergebruiken en weer in hun ReShare Stores te verkopen zorgen zij er niet alleen voor dat er minder kleding in de verbrandingsoven verdwijnt, maar ook dat er bijna driehonderd werkplaatsen zijn voor mensen die aan de  zijlijn van onze maatschappij staan.
Omdat er minder kleding in de verbrandingsovens verdwijnt, voorkomen ze ook CO2 uitstoot en wordt er vele liters water (1 kg katoen staat voor 17.000 liter water) en pure grondstoffen bespaard. Ook zijn zij constant op zoek naar mogelijkheden om het proces van kledinginzameling en -verwerking nog beter te maken. Zo is er vanaf volgend jaar de FiberSort machine, mede mogelijk gemaakt door het Leger des Heils, die als eerste machine pure grondstoffen kan scheiden. Van die gescheiden pure grondstoffen worden weer nieuwe producten gemaakt. Heel goed voor het milieu, want hoe meer textiel wij kunnen hergebruiken, hoe minder nieuwe grondstoffen er hoeven te worden geproduceerd.

 

 

Leger des Heils Reshare Store Nijmegen binnen
Leger des Heils Reshare Store Nijmegen van binnen

A match made in heaven

Wij delen deze visie met het Leger des Heils en daarom bundelt Urban Goddess krachten met het Leger om samen aan deze missie te werken. Wij hopen dat jullie ons hierbij willen helpen. Je kan gemakkelijk je oude Urban Goddess kleding naar ons opsturen of langs komen brengen in onze showroom tijdens kantooruren op het volgende adres:

 

 

Urban Goddess
Witbolstraat 9b
1032 LC Amsterdam
Nederland

Zorg ervoor dat je naam en emailadres duidelijk op/in het pakket zit zodat wij jou de kortingscode van 20% kunnen mailen. 

 

Lokah Samastah Sukhino Bhavantu