Odaka Yoga Sequence door Francesca Cassia

Odaka yoga

Onze ambassadeur Francesca Cassia is co-founder van Odaka yoga, een originele en innovatieve yogastijl die zij samen met Roberto Milletti heeft ontwikkeld. Francesca en Roberto geven les over de hele wereld op festivals, retreats en in studios.

Odaka yoga: wat is dat?

Odaka yoga is een ‘vloeiende’ yogastijl die de martial arts- en yogatechnieken met elkaar verenigt. De oefeningen worden gedaan in een constante golfachtige beweging. Er is geen pauze tussen de ene pose en de andere. Het is een samensmelting van technieken die erop gericht is om fysieke, mentale en emotionele spanningen te verlichten. De fluïditeit van de bewegingen is geïnspireerd op de golven van de oceaan.

Odaka yoga geeft je emotionele flexibiliteit. Daardoor kun je leren jezelf en de wereld door een andere bril bekijken. Dit geeft helderheid en inzicht over hoe je dichter bij jezelf komt en hoe je jouw eigen geluk kunt creëren. Het geeft je eindeloze mogelijkheden voor lichaam en geest. Voor de founders van Odaka yoga, Roberto en Francesca, is yoga een levensstijl. Het is energie in beweging. De yogavorm heeft voor veel mensen voor grote persoonlijke groei en transformatie gezorgd.

Wil je meer leren over Odaka yoga? Kijk dan op de website van Francesca en Roberto.

Odaka practice proberen

Francesca Cassia heeft een speciale yoga practice voor ons gefilmd tijdens haar verblijf in Thailand. In deze videoles zal zij jou een introductie van Odaka Yoga geven. We hopen dat je het net zo geweldig vindt als wij.

Let op: de video is in het Engels.

Kleding voor Odaka yoga

Odaka yoga is een rustige flow met een focus op het eigen lichaam en bewegen met aandacht. Wanneer je een vloeiende, beweeglijke practice doet, wil je niet afgeleid worden door slecht zittende kleding. Het is belangrijk dat je je goed kunt focussen op je movement, alignment en ademhaling, zonder dat je belemmerd wordt. Knellende kleding kan zorgen voor irritatie aan de huid en kan de ademhaling afsnijden. Ook te grote of wijde kleding lastig kan zijn: je wil namelijk niet in je flow onderbroken worden omdat je je kleding moet aanpassen.

Onze favoriete yoga broek voor Odaka yoga is een harembroek. Harembroeken hebben een losse fit maar met ankle cuffs blijven ze perfect op hun plaats zitten in elke beweging. Kies bijvoorbeeld de Dakini of de Devi, welke beide zijn gemaakt van zacht biologisch katoen. En voor de liefhebber van een yoga legging zijn er ook veel duurzame, comfortabele opties. Vergeet ook niet: shop your own closet. Dat is altijd de meest duurzame optie!

Namaste!