Mindful christmas:3x simpele, maar leuke kerst activiteiten voor alle yogi’s!

Mindful christmas voor alle yogi's

3x leuke (yoga) kerst activiteiten tijdens de kerstdagen voor een mindful Christmas

Tijdens de kerstdagen lijkt de tijd net iets sneller te gaan dan normaal. We zijn misschien al wel maanden bezig met de voorbereidingen. Van het opzetten van de kerstboom (een beste klus, want hoe zet je de kerstboom op?!), tot inspiratie voor kerstcadeaus. We zijn er maar druk mee. Eigenlijk heb je rust nodig, juist tijdens een overvolle decembermaand. Dus trek je yoga outfit uit de kast tijdens de feestdagen zodat jij een mindful Christmas voor jezelf kunt creëren.

Yoga voor mindfulness en samen zijn

Yoga en mindfulness, dit klinkt voor de meeste yogi’s als muziek in de oren. Het liefst staan we dagelijks op de yoga mat en misschien maak je hier ook wel tijd voor vrij. Helaas is dit voor veel van ons toch lastig tijdens de kerstdagen. Een kerstborrel hier, een kerstdiner daar. Je hebt waarschijnlijk veel afspraken en verplichtingen tijdens de kerst. En hoe je ook geniet van het samen zijn met elkaar, jij kunt wel een mindful Christmas gebruiken.

Heb je er wel eens nagedacht om samen yoga te doen? Samen met je partner, gezin of vrienden? Yoga creëert ruimte en rust in je hoofd en dat maakt voor een heerlijke mindful Christmas. Het hoeft niet moeilijk te zijn, er zijn genoeg leuke yoga lessen te vinden online. Ga voor Yin yoga poses om je lichaam te herstellen, of kies een Vinyasa flow voor meer uitdaging. Schuif de tafels en stoelen aan de kant en maak je eigen yoga studio thuis! Kies voor een losse harembroek dames, of doe je yoga practice in pyjama, het kan allemaal! Het gaat er natuurlijk om dat je tot rust kunt komen.

(Vegan) gingerbread voor het ultieme kerst gevoel

Lekker eten tijdens kerst doen we graag! De tijd en liefde die je in het bereiden van al dat lekkers stopt, maakt het eten extra genieten. Vooral ook erg leuk om lekker samen te doen met je gezin of vrienden. Wist je dat koken en bakken ook erg rustgevend kan werken? Een goede activiteit voor een mindful Christmas dus!

Gingerbread is makkelijk om te maken en leuk om te versieren. Een schaal met koekjes is perfecte kerst decoratie. Deze gingerbread koekjes kun je ook makkelijk veganistisch maken! Vervang de boter met plantaardige boter en voeg lijnzaad toe voor eiwit en vezels.

Kerstfilms waar je geen genoeg van kunt krijgen

De kerstdagen zijn het beste excuus om weer ongegeneerd kerstfilms te kunnen kijken. Of je nu wel of niet van kerst houdt – misschien herken je je in de Grinch – het kijken van alle kerstklassiekers zijn een echte must tijdens kerst! Zet een kop thee voor jezelf, pak gingerbread koekjes en trek je favoriete yoga legging of foute kerst trui aan. Zo kan jouw mindful Christmas niet meer stuk! Zoek je naar extra lange yoga tops of naar een heerlijk warme yoga tuniek om in tot rust te komen? Bekijk al onze loungewear voor een heerlijke kerst op de bank.

Eigenlijk maakt het niet uit wat je doet tijdens kerst. Maak het zo fijn mogelijk voor jezelf tijdens deze dagen. Voor velen van ons betekent dat samenzijn terwijl anderen juist een moment voor zichzelf nodig hebben.

Van ons team hier bij Urban Goddess; wij wensen iedereen een prachtige en mindful Christmas!