Mediteren? Marissa Klouwer reflecteert liever – en dit is waarom

Marissa Klouwer

Spirituele pionier Marissa Klouwer probeert van alles uit. Ze verdiept zich in Pranic Healing en heeft als klankbord de beste teachers en masters aan haar zijde staan. Voor ons schreef ze op waarom reflecteren misschien wel net zo effectief is als mediteren…

Mediteren? Marissa reflecteert liever – en dit is waarom

“Als je de keus hebt tussen mediteren en reflecteren, ga dan reflecteren. Je hebt weinig aan inzichten als je er niets mee doet en je je gedrag niet aanpast’’. Dit is één van de redenen waarom ik mijn leraar, master Choa, zo enorm waardeer, vanwege zijn praktische instelling. Voor het slapen gaan even je dag doorlopen, de situaties uitgummen die beter konden en meteen de gewenste variant inbeelden: het werkt vrij fantastisch.

Door te reflecteren begeeft je automatische piloot het en bereiden je hersenen zich alvast voor op de verbeterde reactie. Zo wordt het gemakkelijker dit uit te voeren wanneer een bepaalde situatie zich opnieuw aandient. Als je reflecteert hoef je niet álle corrigeerbare situaties op te zoeken. Voor je het weet vergeet je dan dat je ook wél iets automatisch goeds kan doen. Ironisch: helemaal als je reflecteert om een meer liefdevol persoon te worden. Of om meer liefde te kunnen ervaren en liefdevoller wilt handelen. Met het leggen van de focus op de negatieve situaties, vergeten we soms even net zoveel aandacht te schenken aan de goede acties. Terwijl we zoveel goed doen en zoveel meer zelfliefde kunnen gebruiken!

Skip de McDonald’s

Is het je opgevallen dat hoe meer je jezelf afkraakt, hoe sneller je neigt naar iets doen wat je niet chill vindt? Je conformeert je minderwaardigheid. En is het je daarnaast opgevallen wat er gebeurt wanneer je jezelf lief hebt? Je ziet jezelf als een goed en welwillend persoon. Op die manier is het echt niet meer zo moeilijk die McDonald’s over te slaan, vroeg in bed te duiken of ruimte voor jezelf te creëren.

Hier vijf vragen die je wat mij betreft niet mag vergeten om regelmatig aan jezelf te stellen en die mij altijd erg helpen om in een positieve vibe te blijven:
Having love for what you have: voor welke dingetjes mag je dankbaar zijn?

  • Op welk moment deed je iets zeer moedigs?
  • Wat vond je enorm moeilijk om te doen, maar heb je toch gedaan?
  • Welk compliment lachte of wuifde je laatst weg en mag je nog even bij stil staan?
  • Waar sta je nu ten op zichte van vorig jaar?

Tekst: Marissa Klouwer
Source: Holistik.nl
Afbeelding: Urban Goddess Yogakleding

Bio Holistik