Klimaatbescherming: Steun Deze Projecten Met Jouw Aankoop bij Urban Goddess

klimaatbescherming - co2 compenseren bij Urban Goddess

Klimaatbescherming: Steun Deze Projecten Met Jouw Aankoop

Je wilt je inzetten voor klimaatbescherming, maar je weet niet waar je moet beginnen. Wat kun jij in je eentje nou echt betekenen? Goed nieuws: veel meer dan je denkt! Bijvoorbeeld door te shoppen bij Urban Goddess.

Kleine stapjes voor het klimaat

Wij geloven dat alle grote acties met kleine stapjes beginnen. Daarom heb je bij Urban Goddess de optie om de CO2 uitstoot van je bestelling te compenseren. Met maar één klik kun je je aankoop klimaatneutraal maken, voor nog meer goede vibes met je nieuwe yoga outfit. Hoe het precies werkt? Hier leggen wij het uit. Honderden yogi’s hebben al mee gedaan en samen hebben we al een flink bedrag kunnen doneren. Maar waar gaat het geld eigenlijk naartoe?

Wat hebben we samen tot nu bereikt?

Als duurzaam bedrijf willen we ons steentje bijdragen aan de klimaatbescherming. In de zomer 2020 zijn we daarom de samenwerking met CO2ok aangegaan – en jullie zijn even enthousiast als wij! T/m vandaag hebben we samen al 25t CO2 gecompenseerd – dat staat gelijk aan bijna 130000 km vliegen. (Even voor jouw beeldvorming: dat is bijna 4x van Amsterdam naar Nieuw Zeeland en terug!) Dus voor iedereen die al heeft mee gedaan: je bent fantastisch! Dit lijkt ons een mooi moment om wat extra aandacht te geven aan de mooie projecten die we met jouw hulp kunnen steunen. Lees snel verder.

CO2-compensatie projecten van CO2ok

CO2ok ondersteunt verschillende CO2-compensatie projecten, die allemaal gecoördineerd zijn door Atmosfair en Fair Climate Fund. Een grote gedeelte van de projecten draait om hernieuwbare energie: windkracht, waterkracht en zonne-energie. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen (zoals olie of gas) hebben deze natuurlijke, hernieuwbare energiebronnen geen negatief effect op het klimaat. Als we het klimaat willen beschermen, is hernieuwbare energie de beste optie. Jouw bijdrage helpt om de hoge opstartkosten van een duurzaam energieproject te financieren.

Vooruitgang in ontwikkelingslanden

Daarnaast zijn de projecten van Atmosfair en Fair Climate Fund ook gericht op ontwikkelingslanden: door efficiëntere technologie te introduceren kan tot 80% energie bespaard worden, en dus CO2-uitstoot. Minder CO2 draagt ook bij tot een betere gezondheid van de mensen in deze landen. Hier lees je meer over hoe de projecten precies in elkaar zitten.

 

Klimaatbescherming doen we samen. Doe jij ook mee? Ga voor je favoriete yogaoutfit en klik de groene CO2ok knop tijdens de checkout. Zo steun je ons én het milieu!