Pak je plumeau! Dit is het energetische voordeel van een grote lenteschoonmaak

Urban Goddess lenteschoonmaak

Eindelijk lekker weer! En met het voorjaar komt ook de roep om een lenteschoonmaak. Was jouw behoefte daaraan al een tijdje onbeheersbaar, of heb je nog even een inspirerend zetje nodig? Het is sowieso fijn om te weten waarom een lenteschoonmaak een goed idee is. Vooral omdat je er een energetisch voordeel uit kunt halen.

Dit doet een lente schoonmaak met jouw energie

Typisch voor de lente schoonmaak is dat je ruimte wilt maken voor nieuwe, jonge groei. Die groei kan je heel breed zien. Letterlijk groeit er weer van alles in de natuur. Maar je voelt waarschijnlijk ook dat er in jezelf behoorlijk wat tot bloei komt. In de vorm van nieuwe inspiratie bijvoorbeeld. Nieuwe plannen, nieuwe liefdes, nieuwe challenges. Dat komt doordat de verstilde yin-energie van de winter nu met hernieuwde kracht aantrekt tot de uitbundige, zinderende yang  energie dadelijk in de zomer. Ondersteun je dit proces in huis, dan ondersteunt het huis dat proces ook in jou!

ALLES IS INTENTIE

In alle opzichten is de lenteschoonmaak bedoeld om ruimte te bieden aan nieuwe groei. En daarmee vernieuwing in je eigen leven te supporten. Het is belangrijk dat tijdens het schoonmaken daar de focus ligt. Blijf visualiseren wat je wél wilt, en niet wat je niet (meer) wilt. Daarmee zet je de juiste, opbouwende intentie. En voorkom je dat je de (energetische) zaadjes al in de kiem smoort.

DANKBAAR

Bedenk eerst eens hoe de kwaliteit van de jouw persoonlijke winter energie was. Was het wat sombertjes en kil? Dan wil je de lenteschoonmaak vooral gebruiken voor het activeren van nieuwe positieve energie. Dat doe je tijdens het schoonmaken door het liefdevol uitnodigen van extra licht, geuren & kleuren, en vrolijke geluiden in je huis. Was jouw winter juist heel warm en liefdevol, dan wil je die energie opfrissen en gebruiken voor je nieuwe plannen. Begin daarvoor met een versterkte focus op dankbaarheid. Door de schoonmaak te zien als ‘aaiend en masserend’ (zoals de kapper je haar wast). Voel je het verschil met woest schrobben? Je zal dit gedurende de hele lente en zomer van je huis terugkrijgen in de vorm van zelfliefde en levenslust.

MAKKELIJK MANTRA

Wees praktisch. Oud papier weggooien, en de flessen naar de bak brengen is prima. Maar ga nu niet al je archieven uitsorteren. Haal gewoon naar boven wat voor jou van belang is. En stop de rest netjes weg in een doos. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld foto’s. Lijst in wat je nu leuk vindt. Maar verspil vooral geen tijd aan ellenlange fotoarchiefsessies. Zo houd je het luchtig,  en wakker je de lente energie aan. Juist het najaar is veel beter voor afscheiden. Het mantra is: nu slim organiseren, in de herfst weer uitsorteren.

BE GENTLE

Veel mensen denken dat je met veel sop en agressieve schoonmaakmiddelen je huis goed kunt reinigen. Het tegendeel is waar. Chemische producten zullen misschien vlekken verwijderen, maar killen ook alle Chi (levensenergie), en het zelfreinigende vermogen van de meeste natuurlijke oppervlakten. Waardoor je huis misschien blinkt, maar aan beschermende kracht inboet. Dus al snel doods en kil aanvoelt. En hoor je de echo van het dierproefleed in die allesreiniger? Dat wil je echt niet! Dit is het perfecte moment om te realiseren dat je niet alleen óp de Aarde woont, maar vooral ook mét de Aarde leeft. De kwaliteit van de grond waarin je jouw zaden plant bepaalt de kwaliteit van de vruchten die je plukt! Energetisch gezien werkt dit zelfs nog sterker! Het is dus extra verstandig om met schoonmaak producten te werken die jouw respect voor dier en milieu onderstrepen. Je krijgt er een schoon geweten voor terug.