Drie vragen aan Karlijn Visser

Karlijn Visser

Karlijn is naast een Yogi ook founder van Holistik, een online lifestyle magazine voor de stylish & sustainable do-gooder. Samen met haar compagnon Evelyn van Hasselt reikt ze dagelijks tools aan lezeressen aan, om de meest stralende versie van zichzelf te worden. Wij stelden haar drie vragen over wat yoga voor haar betekent:

  1. Wie heeft jou geïntroduceert met yoga?

Oef, even nadenken… Mijn aller eerste yoga les kan ik me niet meer herinneren. Wel weet ik dat ik pas een paar jaar gelden echt iets met yoga begon te krijgen. Het was in een periode waarin ik zoekende was. Ik heb een achtergrond in de wereld van glitter & glamour. Met ons vorige bedrijf Friends of the Brands maakten Evelyn en ik goodiebags, organiseerden we influencer events en stonden we regelmatig zelf op een rode loper. Na 7 jaar was het hoog tijd om mijn werk – waar ik toch vijf dagen per week mee bezig was – meer kloppend te maken met mijn binnenkant. Yoga heeft mij geholpen die binnenkant een sterker fundament te geven. Thema’s die in mijn diepere wateren verborgen lagen kwamen regelmatig aan het licht tijdens een yogales. Heel helend werkte het. Prachtig hoe je met behulp van je lijf in bepaalde houdingen te zetten, emoties kunt aanraken die vaak onder een dikke laag stof liggen. Je begrijpt: ik wil nooit meer zonder yoga!

  1. Hoe beinvloed yoga jouw leven?

Waar ik ook naar toe ga, ik neem altijd mijn laptop met online yogaschool daarop mee. Als ik een aantal dagen geen yoga doe, ga ik het missen. Het gevoel van de vrije diepe adem, een soepele rug en flexibel kunnen bewegen zorgen voor een veerkrachtige geest. En dat heb ik dagelijks nodig om in harmonie te zijn met mezelf en mijn omgeving.

  1. Staan er dingen op jouw verlanglijstje yoga gerelateerd? Bepaalde vormen, guru’s etc?

Sinds ik op een meer ‘doelloze’ manier in het leven sta, merk ik ook dat ik me niet meer bezig hou met het willen bereiken van bepaalde posities. Met doelloos bedoel ik bijvoorbeeld dat ik onderneem zonder het willen behalen van een bepaald succes. Het pad ontvouwt zich vanzelf omdat ik me vanuit mijn ziel verbonden voel met wat ik doe. Ook in guru’s opnoemen ben ik geen ster (ze hebben allemaal veel te ingewikkelde namen om te onthouden haha). De leerschool van het leven zelf is vaak al genoeg om me te helpen groeien. Maar waar je mij altijd voor wakker mag maken is een yoga rave op kei harde muziek of een house yogales zoals ik laatst mee maakte van Andreas Trussat bij Yogafest. Waarschijnlijk draaien de grote yoga guru’s van de oude leer zich om in hun graf als ze dit horen, maar ik vind het te gek! Lekker 90 minuten mindfull swingen!